Back to Top

Relaxare in natura la pescuit

Odată cu încălzirea vremii ne gândim din ce în ce mai mult la petrecerea timpului în aer liber. Fie că este vorba de o plimbare în parc sau de o partidă de pescuit (pentru profesioniști sau amatori) nu trebuie să ratăm ocazia de a ieși din casă. Pescarii care sunt dornici de a veni acasă cu o captură mare trebuie să își pregătească din timp toate ustensilele necesare (undițe, lansete, momeală, plase pescaresti, barcă, etc.) pentru a avea șanse cât mai mari de a veni cu minciocul plin acasă.


Când vine vorba de plasele pescărești, Romnets este alegerea ideală, aducând clienților o serie de avantaje: costuri mai mici, calitate premium "made in Japan", confecționare 100% manuală (fără erori), etc.


Întrucât părinții mei sunt fani înfocați ai pescuitului, am fost și eu alături de ei pe la diverse bălți de pescuit de-a lungul vremii și chiar am avut norocul să prind niște peștișori. Pescuitul este o activitate relaxantă pentru cei care o simt așa cum trebuie însă este și multă muncă atunci când trebuie să îți pregătești lansetele, momelile și câmpurile (asta dacă nu le cumperi deja făcute). Alegerea locului  de pescuit este de asemenea importantă (dacă vrei să și prinzi ceva) deoarece fiecare tip de pește are o anumită perioadă când trage.

Mersul la Dunăre (zona Rasova) mi s-a părut de cele mai multe ori o alegere bună chiar și în momentele când am avut parte de o serie de peripeții. Aveți grijă dacă ajungeți la Dunăre primăvara mai ales. Este posibil ca nivelul apei să fie destul de crescut și să nu aveți loc unde să vă așezați cu uneltele de pescuit.

Un tânăr din Turda a avut curajul să scoată la vânzare un număr destul de unelte de pescuit care mai apoi au fost confiscate de poliție. În cazul în care v-ați trezit fără lansete pe baltă, să știți că nu fugiseră peștii cu ele (cum se mai întâmplă uneori)! :-) Odată am reușit să rămânem fără peștele prins la Canalul 2 (dacă nu mă înșel) pentru că niște lighioane tupeiste (porci) ne-au atacat captura fix când nu eram atenți. Așa că dacă mergeți la pescuit, să fiți foarte atent când trage peștele la undiță/lansetă și cine vă fură ustensilele și capturile! Dar cel mai important lucru: nu uitați să vă relaxați și să vă distrați! 
Copyright © 2012-2017 Secretele Cărților
Real Time Analytics