Back to Top

Recenzie: Albumul Daredevil. Neînfricatul de Miller & Romita Jr.Album Daredevil: Neînfricatul (#1 - #5)
Apărută pe 25 aprilie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 225, cu mult conținut extra
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Un copil zglobiu ca toți copiii, Matt face parte dintre aceia care cred în bine și care, poate de aceea, sunt ținta predilectă a celor care se cred stăpânii lumii. Un accident cumplit, căruia îi cade victimă pe când încearcă să salveze viața unui bătrân, îl răpește definitiv vederea. În loc ca acest lucru să îl înfrângă, Matt descoperă în sine o putere ce depășește orice așteptare. Voința și inteligența sa ieșite din comun îl ajută să profite de pe urma acuității supranaturale a simțurilor rămase pentru a face ca lumea să devină un loc mai bun și mai sigur. Misiunea nu e deloc ușoară, căci piedici sunt la tot pasul. Însă primul lucru pe care îl învață un orb este cum să nu se împiedice. Iar Matt nu e un orb ca toți ceilalți.


Rating: 5/5

S-a nimerit ca zielele acestea să stau cu gândul la albumul Daredevil: Neînfricatul, pe care l-am lecturat in one sitting. M-am apucat de această colecție de 5 benzi desenate, și nu am mai putut să mă opresc până când nu am ajuns la final.

Nu știam despre ce este vorba în Daredevil, îmi imaginam cu totul altceva, însă am avut o mare surpriză. L-am cunoscut pe protagonist, pe Matt Murdock, un băiat extrem de liniștit, un model demn de urmat pentru alți copii. Acesta trăiește alături de tatăl său, un boxer care încearcă tot ce poate pentru a pune o pâine pe masă pentru fiul său.

Rămas fără mamă, Matt duce o viață destul de grea deoarece tatăl său este mult mai trist față de cum era pe vremuri. Cu toate că băiatul este văzut ca fiind cuminte, el simte adrenalina în sânge și de multe ori se furișează din casă, mascat, și face diverse năzbâtii.Nu mai durează mult până când bunătatea lui îl va costa pe băiat vederea, acesta rămânând orb. Compătimirea celor din jur nu îl va ajuta, el refugiându-se în sala lui preferată de box unde încearcă să își descarce furia. Fără succes însă.

Norocul lui va fi reprezentat de Stick, un personaj orb misterios care se va ocupa de pregătirea lui Matt pentru ceva măreț. El este cel care poate duce mai departe o luptă, singurul care are puterea să facă dreptate. Va trece el însă de testul la care Stick îl va supune? Va trebui să lecturați acest album ca să puteți afla! :DMi s-a părut foarte tare acest album! Am trăit alături de personaj la fiecare pas, iar povestea lui a fost interesantă și diferită de tot ce am mai lecturat până acum. Rămas orb, acesta reușește cu ajutorul lui Stick să devină mai puternic, să își dezvolte mai bine alte simțuri, și să fie capabil de multe lucruri pe care nici nu le visa înainte.

Cu toate acesta, el are momente când trece de o limită care îi este impusă, iar acest lucru îl va transforma într-o altă persoană. El va deveni Daredevil, după cum era batjocorit în copilărie, dar pe parcurs demonstrează că reușește să aibă parte de o evoluție.Pentru fanii adevărați ai personajului Daredevil, acest album vine la final și cu o serie de surprize, pagini bonus care includ imagini și scenarii inedite.

Recomand acest album tuturor fanilor Marvel și ai iubitorilor de benzi desenate, întrucât arătă genial și vine la pachet cu o poveste interesantă, și multe materiale surpriză!!! Veți avea parte de lupte, o mică poveste de dragoste nebunesc de periculoasă, și o poveste foarte faină.
Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

 
Copyright © 2012-2017 Secretele Cărților
Real Time Analytics