Back to Top

FAQ

FAQ (cele mai des adresate întrebări)

Î: Când te-ai apucat de desenat?

R: Nu îmi amintesc cu exactitate anul însă mi-a plăcut să desenez încă de când eram mică. Pasiunea mea a devenit mai mare pe la vârsta de 5-7 ani. Îmi amintesc că cel mai mult îmi plăcea să desenez pe blocurile de desen A3, peisaje "minunate" împânzite te turme de oi! Am fost inspirată şi de anime-ul cu Sailor Moon care rula la aceea vreme la televizor, făcându-mă să încerc să desenez şi eu personajele minunate aşa cum mai făceau şi alte fete mai mari din zona unde locuiam.

În clasa a treia sau a patra, mama mea m-a dus la un Designer care avea mai apoi să fie un mentor al meu. :) M-a ajutat să învăţ multe lucruri dar să fiu şi inspirată cu toate că la vremea aceea nu înţelegeam prea bine de ce desenatul naturilor moarte şi al secvenţelor de poveste aveau să mă ajute în vreun fel. Când venea vorba de crearea unor personaje mereu eram în suferinţă pentru că nu prea mă descurcam să le desenez aşa cum mi-aş fi dorit. După o perioadă de 2-3 ani a trebuit să renunţ la aşa numitele "meditaţii" la desen pentru că şcoala devenea din ce în ce mai serioasă şi nu mă puteam concentra aşa cum ar fi trebuit. Din fericire sau din păcate, nu am urmat un liceu de artă însă spun eu că şi calea pe care am ales-o a avut foarte multe momente frumoase, beneficii şi mi-a permis să cunosc multe persoane de treabă.

Am avut perioade în care nu prea am desenat mult însă prin clasa a şaptea am reuşit să simt din nou zvâcul în mine, aşa că am reuşit să îmi deschid iar inima spre desen. Cel mai mare progres consider că l-am făcut mai apoi, la liceu, când am optat şi pentru desenatul personajelor inspirate din anime şi pot spune că am fost foarte bucuroasă să văd că reuşeam să mă lupt cu fricile mele iniţiale, crearea de personaje, de fiinţe pe hârtie.

În momentul de faţă, încerc să îmi definesc un stil şi sunt bucuroasă când văd că mereu fac progrese, fie ele cât de mici.


Î: Ce te inspiră?

R: Inspiraţia mea vine de la tot ce mă înconjoară: muzica, natura, florile, moda, visele, stelele şi universul infinit.


Î: Ce instrumente de lucru foloseşti?

R: Pentru că sunt o persoană mai indecisă şi mereu doresc să încerc ceva nou şi să alternez stilurile, pot spune că momentan mă folosesc de următoarele:

  • Instrumente tradiţionale:

creion mecanic (0.5 şi câteodată 0.35 & 0.7), pix cu gel negru (Aihao - MITSUBISHI  PIN for pro, oil based), paleta de acuarele de la Winstor & Newton, pensule de la diverse firme + pensula H2O cu rezervor pentru apă, câteva markere COPIC, mai multe fiind cele de la A&G, carioci şi markere de la mai multe firme (fie ele cunoscute sau nu)
  • Instrumente digitale:

Photoshop CS6, Illust Studio, Manga Studio 4 (pentru paginile de manga), Paint tool SAI, etc.


Î: Ce îţi face plăcere să desenezi?

R: Îmi place să desenez personaje (în principal fete), să creez flori, animale, şi alte lucruri frumoase şi diverse, fanart-uri ale anime-urilor preferate, etc.


Î: Accepţi cereri (commissions)?

R: Da, accept. Prima dată am început cu acestea în 2010 şi mereu lucrurile au decurs cu bine între cumpărător şi artist. :) Mi-ar plăcea să primesc cât mai multe cereri pe viitor şi să progresez din ce în ce mai mult.


Î: Eşti deschisă la requests, colaborări, etc?

R: În principal nu prea mai accept request-uri deoarece timpul nu îmi permite. Dacă aveţi însă vreo propunere de colaborare, de request sau orice altceva puteţi să îmi lăsaţi un mesaj ca să vedem cum putem rezolva cererea. :)


Î: Cum ai ajuns în stadiul de faţă? Unde ai învăţat bazele?

R: Nu am învăţat cu adevărat bazele a ceea ce desenez întrucât multe lucruri mi-au venit în mod natural în timp ce desenam. Îmi place să mă uit la alţi artişti şi să încerc lucruri noi, să mă las inspirată şi chiar încerc să mai studiez ici colo câteva amănunte despre anatomia personajelor sau despre peisaje. Singurele studii adevărate au fost în şcoala primară când, după cum am mai menţionat, am făcut meditaţii la desen pentru a aflat mai multe şi a mă perfecţiona.


Î: Ce sfaturi ai pentru începători şi nu numai?

R: Principalul meu sfat este EXERSATUL! Este foarte important să exersezi. În acest mod te obişnuieşti cu lucrurile care la un moment dat ţi s-au părut grele şi, după o vreme, înţelegi şi unde greşeai şi cum trebuie să te corectezi pentru a crea ceva aşa cum îţi doreşti. De asemenea, vă sfătuiesc să vă uitaţi în jurul vostru: inspiraţia este peste tot! Doar aşteaptă să priviţi cătrea ea o clipă pentru a vă acapara! Şi nu în ultimul rând, să nu uitaţi să faceţi cu plăcere ceea ce faceţi, să vă distraţi şi să vă relaxaţi atunci când creaţi! :)

 
Copyright © 2012-2017 Secretele Cărților
Real Time Analytics